11 студзеня, Мінск /Кар. БЕЛТА/. У Беларусі з 1 студзеня павялічылі ПДВ на некаторыя кандытарскія вырабы. Адпаведныя змяненні ўнесены ў Падатковы кодэкс, паведамілі БЕЛТА ў прэс-цэнтры Міністэрства па падатках і зборах.
Асобныя пазіцыі харчовых тавараў пры іх рэалізацыі на тэрыторыі Беларусі, пры іх увозе ў краіну абкладаюцца ПДВ па стаўцы 20 працэнтаў замест ранейшай стаўкі 10 працэнтаў.
Да 1 студзеня ПДВ па стаўцы 10 працэнтаў абкладаліся хлеб, хлебабулачныя і мучныя кандытарскія вырабы, за выключэннем экструдзіраваных або выцягнутых прадуктаў, вострых або салёных.
З гэтага года ПДВ 10 працэнтаў захоўваецца для хлеба і хлебабулачных вырабаў. Стаўка 20 працэнтаў будзе для імбірнага пячэння і аналагічных вырабаў, салодкага сухога пячэння, вафель і некаторай іншай прадукцыі.