13 сакавіка, Мінск /Кар. БЕЛТА/. "МАЗ-Купава" рыхтуе праект па стварэнні фуд-трака для грамадскага харчавання, паведамілі БЕЛТА ў прэс-службе Мінскага аўтазавода.
Да канца сакавіка фуд-трак будзе цалкам гатовы і пройдзе выпрабаванні. За год перасовачны рэстаран плануе наведаць усе рэгіёны краіны.
"Ён будзе складацца з чатырох адзінак, тры з іх мы ўжо можам прадэманстраваць. Гэта вялікі паўпрычэп, так званы фуд-трак, абсталяваны для гатавання, захоўвання і рэалізацыі гатовай ежы. А таксама машына тэхнічнага забеспячэння і жылы прычэп для абслуговага персаналу. Тэхнічны комплекс цалкам беларускі, знаходзіцца на завяршальнай стадыі распрацоўкі", - расказаў дырэктар "МАЗ-Купава" Віталь Якубаў.
"МАЗ-Купава" - вядучы вытворца камерцыйнага і грузавога аўтатранспарту, рэфрыжэратараў і аўтафургонаў у Беларусі. Прычэпы аўтамабільныя і іншая тэхніка кампаніі рэалізуецца не толькі на айчынным рынку, але і далёка за межамі краіны. У асартыменце прадпрыемства прадстаўлена больш за 300 відаў прычэпаў, гандлёвых, грузавых і турыстычных транспартных сродкаў (прычэпаў-дач). Аднак важнейшы напрамак работы "МАЗ-Купава" - продаж прычэпаў і аўтафургонаў, прызначаных для эксплуатацыі ў розных галінах народнай гаспадаркі. Прычэпы для легкавых аўтамабіляў карыстаюцца высокім попытам сярод гандлёвых арганізацый і прадпрымальнікаў. Грузавыя фургоны актыўна набываюцца транспартнымі і лагістычнымі кампаніямі, якія ажыццяўляюць лакальныя, рэгіянальныя і міжнародныя грузаперавозкі. Аўтафургоны гэтага тыпу маюць вялікую грузападымальнасць, аснашчаюцца стойкім да карозіі кузавам. Прадпрыемствам харчовай галіны прапануюцца сучасныя рэфрыжэратары з ізатэрмічным кузавам.