Афіцыйны сайт Рэспублікі Беларусь
Каляды і Новы год у Беларусі
Бізнес
Каляндар падзей у Беларусі
Выдатныя мясціны Беларусі
Сусветная спадчына ЮНЕСКА ў Беларусі
Беларускія санаторыі і курорты
Сувеніры з Беларусі
| Галоўная | Бізнес | Бізнес-навіны

Бізнес-навіны

3 Врс 2021

"Белдзяржхарчпрам" рэалізуе праекты па мадэрнізацыі прадпрыемстваў кандытарскай галіны


Фота з архiва

3 верасня, Мінск /Кар. БЕЛТА/. "Белдзяржхарчпрам" рэалізуе інвестыцыйныя праекты па тэхнічным пераўзбраенні і мадэрнізацыі прадпрыемстваў кандытарскай галіны ў адпаведнасці з праграмай па імпартазамяшчэнні, паведамілі карэспандэнту БЕЛТА ў прэс-службе канцэрна.

На ААТ "Чырвоны харчавік" вядзецца работа па стварэнні вытворчасці цукровых кандытарскіх вырабаў: базавых відаў мармеладу - на жэлаціне, пекціне, агары і карагінане, а таксама інавацыйнай прадукцыі - мармеладу з вітамінамі і дыябетычнага для людзей, якія аддаюць перавагу нізкавугляводным прадуктам харчавання. Поўнасцю рэалізаваць праект і выйсці на прамысловыя аб'ёмы выпуску мяккіх жавальных цукерак з вадкай начынкай плануецца ў пачатку 2022 года.

"Кандытарскімі прадпрыемствамі канцэрна асвоены выпуск жавальнага мармеладу і фруктовых батончыкаў з дабаўленнем гідралізаванага калагену. Новыя віды навукаёмістай інавацыйнай прадукцыі характарызуюцца павялічаным утрыманнем бялку ў параўнанні з традыцыйнымі вырабамі і могуць быць рэкамендаваны для харчавання людзей, якія маюць інтэнсіўныя фізічныя нагрузкі, і тых, хто прытрымліваецца здаровага харчавання", - расказаў старшыня "Белдзяржхарчпрама" Анатоль Бубен.

На аснове распрацовак вучоных НАН Беларусі па харчаванні тэхнолагі СП ААТ "Спартак" асвоілі выпуск імпартазамяшчальных відаў батончыкаў, абагачаных фруктовымі дабаўкамі, у тым ліку прыдатных для дзіцячага харчавання. На УП "Чырвоны харчавік - Слаўгарад" запушчаны вытворчы ўчастак па разліву мёду са штогадовым аб'ёмам перапрацоўкі да 300 т. Якасную сыравіну прадпрыемства атрымлівае з уласнага пчальніка.

На ААТ "Чырвоны Мазыранін" была ўстаноўлена лінія па вытворчасці пасцілы і шматслойных мармеладаў, на ААТ "Кандытарская фабрыка "Слодыч" - лінія здобнага пячэння. На СП ААТ "Спартак" запушчаны лініі па вытворчасці вафельных цукерак і батончыкаў з упаковачным абсталяваннем. Таксама рэалізаваны праект па стварэнні лініі глазураванага зефіру на ААТ "Чырвоны харчавік" і лініі па вытворчасці шакаладных вырабаў метадам халоднай штампоўкі ў СААТ "Камунарка".

"На рынку кандытарскіх вырабаў сёння пераважаюць тры тэндэнцыі - больш натуральнага, карыснага і арыгінальнага. Мерапрыемствы па мадэрнізацыі далі магчымасць нам значна палепшыць якасць і асартымент выпускаемай прадукцыі, знізіць затраты на яе вытворчасць і павысіць канкурэнтаздольнасць", - адзначыў кіраўнік канцэрна.

Архіў
Пн Аўт Сер Чцв Пт Сб Нядз
Помнікі Вялікай Айчыннай вайны ў Беларусі