14 чэрвеня, Мінск /Кар. БЕЛТА/. Як цеплалюбівыя кавуны вырошчваюць у беларускіх шыротах, паведамілі БЕЛТА ў прэс-службе Міністэрства сельскай гаспадаркі і харчавання.
"У фермерскіх гаспадарак Беларусі цяпер важны і адказны перыяд - высадка бахчавых у адкрыты грунт. Прышчэпленыя і памацнелыя расліны мяняюць парніковую прапіску на палявую. Пры захаванні тэхналогіі ў беларускіх шыротах вырастаюць сакавітыя і смачныя ягады. Так, па колькасці кавуновых плошчаў Гомельская вобласць па праву лічыцца тэрыторыяй бахчавых. Фермерам удаецца збіраць да 80 т/га", - расказалі ў Мінсельгасхарчы.
Фермеры вырошчваюць у адкрытым грунце больш за 30 сартоў кавуноў, сярод якіх прывычныя ярка-чырвоныя паласатыя, незвычайныя - з жоўтай мякаццю ўнутры і нават кавуны без насення.
У прэс-службе адзначылі, што бахчаводства - перспектыўны напрамак у Беларусі. "Смак беларускай ягады нічым не ўступае прывазной, нават наадварот: свае кавуны больш сакавітыя і салодкія. Таму і попыт вялікі", - падкрэслілі ў міністэрстве.