22 лютага, Мінск /Кар. БЕЛТА/. Намеснік старшыні канцэрна "Белдзяржхарчпрам" Аляксандр Якоўчыц расказаў, што з'явіцца на прылаўках магазінаў у 2023 годзе, паведамілі БЕЛТА ў прэс-службе канцэрна.
"У 2022 годзе прадпрыемствы канцэрна асвоілі выпуск шырокага спектра імпартазамяшчальнай прадукцыі: ад тавараў здаровага харчавання да прадуктаў хуткага прыгатавання, разрыхляльнікаў цеста, сухіх пякарскіх парашкоў і паніровачных сумесей са спецыямі", - сказаў Аляксандр Якоўчыц.
Паводле яго слоў, у катэгорыю здаровага харчавання ўваходзяць прадукты з павышанай колькасцю бялку, нізкавугляводныя, абагачаныя кальцыем, вітамінамі, безглютэнавыя, без стабілізатараў, без кансервантаў і штучных араматызатараў, з клятчаткай, дабаўленнем калагену, малочнай сыроваткі.
Толькі ў мінулым годзе прадпрыемствы кандытарскай галіны вырабілі больш за 30 тыс.т імпартазамяшчальнай прадукцыі. У 2023 годзе плануецца асвоіць выпуск новых глазураваных цукерах з пячэннем і арахісам, нугі глазураванай, цукерак "Тофілэнд" з начынкай і з драблёным фундуком, глазураваных цукерак з мякаццю какосу - і гэта далёка не поўны пералік распрацовак. З уводам фабрыкай "Чырвоны харчавік" новай вытворчай пляцоўкі ў Слаўгарадзе пашырыўся асартымент мармеладу, пачалася ўжо вытворчасць фігурнага жавальнага мармеладу. Пачаты выпуск жавальнага зефіру, падобнага да маршмелоу.
Кандытарская фабрыка "Слодыч" плануе пачаць выпуск вафельных трубачак з начынкай, а "Спартак" парадуе пакупнікоў навінкамі ў асартыменце плітачнага шакаладу.
Аляксандр Якоўчыц таксама расказаў пра новыя віды прадукцыі, аналагаў якой на айчынным рынку не было. Тэхнолагі "Гамы смаку" ў мінулым годзе распрацавалі і выпусцілі агароднінныя крэм-супы ва ўпакоўцы тэтра-пак. Ужо ў другім квартале 2023 года іх смак змогуць ацаніць беларускія пакупнікі.