20 жніўня, Мінск /Кар. БЕЛТА/. У сусветным рэйтынгу харчовай бяспекі (Global Food Security Index 2015) Беларусь размясцілася на 44-м месцы сярод 109 краін, палепшыўшы паказчык у параўнанні з 2014 годам адразу на тры пазіцыі, паведамляе БЕЛТА.
Беларусь трапіла на 44-е месца, атрымаўшы ў падагульняючым індэксе 63,5 бала. Усяго ж з 2012 года, калі рэйтынг быў апублікаваны ўпершыню, Беларусь палепшыла свае паказчыкі на 1,9 бала.
The Global Food Security Index
- глабальнае даследаванне і рэйтынг, публікуемы брытанскай кампаніяй The Economist Intelligence Unit (аналітычнае падраздзяленне брытанскага часопіса Economist) пры падтрымцы амерыканскай DuPont.Харчовая бяспека характарызуе здольнасць дзяржавы забяспечыць усіх грамадзян дастатковай колькасцю здаровай ежы, неабходнай для актыўнага і здаровага жыцця. Яе адносяць да ліку галоўных паказчыкаў сацыяльна-эканамічнага развіцця краін.
Пры складанні Індэкса харчовай бяспекі аналізуюць тры групы паказчыкаў: узровень даступнасці і спажывання прадуктаў; наяўнасць і дастатковасць прадуктаў; якасць і бяспеку прадуктаў. Пры разліку выкарыстоўваюцца даныя міжнародных арганізацый і нацыянальных інстытутаў за двухгадовы перыяд.