12 мая, Мінск /Кар. БЕЛТА/. Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў распрацаваў альтэрнатыву імпартнай муцэ для піцы. Аб гэтым БЕЛТА паведамілі ў прэс-службе Міністэрства антыманапольнага рэгулявання і гандлю.
"У сувязі з санкцыямі ад заходніх краін многія беларускія рэстаратары апынуліся ў складаным становішчы. Сярод іх сетка піцэрый сутыкнулася з праблемай пастаўкі важнага элемента асноўнай стравы - мукі, якасныя характарыстыкі якой павінны адпавядаць строгім правілам франшызы. Таму Асацыяцыя рэстаратараў Беларусі звярнулася ў МАРГ з просьбай дапамагчы разабрацца ў гэтай сітуацыі і знайсці айчынных вытворцаў, якія змаглі б замясціць імпартуемы прадукт", - расказалі ў прэс-службе.
За распрацоўку мукі патрэбнай якасці ўзяўся Барысаўскі камбінат хлебапрадуктаў. Дырэктар прадпрыемства Уладзімір Мірановіч адзначыў, што спецыялісты ў кароткія тэрміны распрацавалі тэхналогію і падабралі неабходную сыравіну пад спецыяльныя патрабаванні заказчыка. "Для гэтага была перапрацавана асаблівая памольная партыя пшаніцы, вырашчаная ў паўднёвых раёнах Мінскай вобласці, што дало магчымасць атрымаць пшанічную муку вышэйшага гатунку з патрэбнай колькасцю клейкавіны і паказчыкам белізны. Таксама былі ўлічаны патрабаванні міжнароднага стандарту па водапаглынальнай і газаўтваральнай здольнасці мукі, якія для вытворчасці піцы павінны быць даволі высокімі", - расказаў ён.
З камбінатам заключаны кантракт і пачаты пастаўкі мукі, якая адпавядае неабходным сусветным стандартам для вытворчасці піцы.